Cine nu ne vrea integrați în Schengen?

2740
Cine nu ne vrea integrați în Schengen? - schengen-1316616216.jpg

Articole recomandate

Franța și Germania se opun, la fel ca Olanda, compromisului privind integrarea în două etape a României și Bulgariei la Schengen, potrivit unor diplomați europeni, relatează cotidianul austriac Kurier, citat de Mediafax.

O reuniune a miniștrilor de Interne ai Uniunii Europene este prevăzută, astăzi, la Bruxelles, în cursul căreia urmează să fie discutat un proiect de compromis al președinției poloneze a UE, care reia opțiunea evocată în primăvară privind integrarea în două etape a României și Bulgariei.
Astfel, spațiul aerian și maritim ar urma să fie deschis înainte de sfârșitul lui octombrie, iar o decizie privind data deschiderii frontierelor terestre, "mai controversată", va fi luată abia în 2012.
Guvernul olandez a anunțat, încă de vineri seară, că, la reuniunea miniștrilor de Interne din 22 septembrie, se va opune aderării, chiar și parțiale, a României și Bulgariei la spațiul Schengen.
"S-a decis în Guvern că vom continua să ne opunem intrării României și Bulgariei", a declarat Elaine de Boer, purtătoarea de cuvânt a ministrului olandez al Imigrației, Gerd Leers. "Nu vom aproba nici măcar intrarea parțială", a precizat purtătoarea de cuvânt. "În numele Olandei, vom spune «nu» la reuniunea prevăzută săptămâna viitoare, la Bruxelles", a adăugat ea. "Credem că este încă prea devreme", a explicat purtătoarea de cuvânt, potrivit căreia Olanda nu vede suficiente indicii că Bulgaria și România "se ocupă de probleme precum corupția, crima organizată și anchetele judiciare".
Finlanda se va alătura Olandei cu un vot negativ în Consiliul JAI programat la 22 septembrie, pe tema aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, motivația fiind legată de situația politică internă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3799 secunde