Cine este studentul de 25 de ani care a produs măcelul din Canada. Motivul, horror

621
Cine este studentul de 25 de ani care a produs măcelul din Canada. Motivul, horror - alexminassian00664500-1524570950.jpg

Articole recomandate

Alek Minassian, un student de 25 de ani din Richmond Hill, a fost identificat de poliția din Toronto ca fiind șoferul dubiței închiriate care a spulberat pietonii nevinovați, luni seara. Mister total în ceea ce privește motivele ucigașului.


Alek Minassian a intrat în mod intenționat în trecători cu dubița Ryder închiriată, informează poliția canadiană, care precizează că nu este vorba de un atac la siguranța națională. În urma atacului, 10 oameni și-au pierdut viața, iar 15 au ajuns la spital.

Ce se știe despre Alek Minassian și care este motivația care l-a dus la "adevărat carnagiu", după cum scrie presa canadiană? Profilul de pe LinkedIn al lui Alek Minassian îl identifică pe asasin ca fiind student la Seneca College în North York, cartierul nordic al orașului Toronto, unde atacul dement a avut loc, potrivit CBC Canada.

Alek Minassian lucrează în domeniul IT, fiind dezvoltator de aplicații. Atentatorul este chiar autorul unei foarte cunoscute aplicații menite să ușureze căutarea de locuri libere de parcare — "Toronto Green Parking Advisor", un free disponibil pe Google Play.

La conferința de presă de luni seara, șeful poliției din Toronto, Mark Saunders, a refuzat să indice un motiv al atentatului, oficialii spunând că investigația este în curs.

Presa canadiană citează, totuși, surse care indică un posibil mobil al carnagiului: Alek Minassian ar fi fost supărat după ce a fost respins în mod repetat de femei.

Teoria se bazează și pe anumite postări pe Facebook presupuse că i-ar aparține lui Alek Minassian: acolo criminalul lăuda un alt atac soldat cu morți, din 2014, și Minassian scria "revolta a început. Vom distruge toți travestiții".

Agresorul a fost arestat la scurt timp după atacul soldat cu 10 morți și 15 răniți. Scena arestării șoferului a fost filmată de martori, care au povestit că bărbatul i-a provocat pe polițiști să îl ucidă.

Câteva minute mai devreme, același om trecuse cu un vehicul închiriat pe trotuare și a intrat în plin în pietoni. Oameni aflați la cumpărături, navetiști și studenți, cu toții au căzut victime furiei lui.

Alek Minassian va fi prezentat în fața judecătorilor la ora locală 10 dimineața (ora 17.00, ora României).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3001 secunde