Christian Lindner, noul lider al liberalilor germani

82
Christian Lindner, noul lider  al liberalilor germani - christian-1386515622.jpg

Articole recomandate

Politicianul german Christian Lindner a fost ales, sâmbătă, noul președinte al Partidului Liber Democrat (FDP, liberal), aliatul conserva-torilor cancelarului Angela Merkel în guvernul în exercițiu de la Berlin și formațiunea care a înregistrat un eșec istoric în alegerile parlamen-tare din 22 septembrie, informează France Presse.

Fost secretar general al formațiunii sale, Lindner (34 de ani) a fost ales președinte al FDP cu 79,04% din voturi, în cadrul congresului formațiunii desfășurat, sâmbătă, la Berlin.

"Perioada de doliu a FDP s-a încheiat", a spus Christian Lindner, la scurt timp după anunțarea re-zultatelor votului, preluând șefia liberalilor germani de la Philipp Rosler, vicecancelar și ministru al Economiei în guvernul în exercițiu, condus de Angela Merkel.

În discursul său, noul lider al liberalilor germani a avertizat cu privire la orice tentație a anumitor membri FDP de a întoarce spatele Europei.

"Dacă ne apropiem, chiar și cu un centimetru, de oamenii care detestă Europa, ne vom pierde competen-țele economice și chiar sufletul nostru", a subliniat Lindner.

Obiectivul declarat al noului lider al FDP este revenirea în Bundestag după alegerile legislative din 2017. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4995 secunde