China va lansa un nou modul spațial cu astronauți la bord

72
China va lansa un nou modul spațial cu astronauți la bord - china-1370276272.jpg

Articole recomandate

China va trimite trei cosmonauți în spațiu, la jumătatea lunii iunie, pentru a testa un nou modul spațial, într-o nouă etapă a unui vast proiect național de amenajare a unei stații spațiale, a anunțat luni presa oficială chineză, potrivit Mediafax.ro.
Modulul Shenzhou-10 a intrat în "faza finală de pregătiri" pentru lansarea care va avea loc "la jumătatea lunii iunie", a anunțat agenția oficială China Nouă, citând un purtător de cuvânt al programului spațial chinezesc cu echipaj uman la bord.
Modulul se va conecta cu laboratorul Tiangong-1, făcând din această misiune o etapă esențială către asamblarea unei stații spațiale complete, care să fie capabilă să primească astronauți pentru perioade îndelungate.
Astronauții de la bordul noului modul "vor da lecții unui grup de studenți de la sol prin intermediul unui streaming video", după ce vor ajunge pe orbită. Lansarea va avea loc de la o bază din nord-vestul țării, a anunțat agenția de presă China Nouă.
China este a treia țară care a trimis de una singură un om în spațiu, în 2003, după SUA și Rusia, și încearcă să se afirme ca membru marcant al exclusivistului grup al marilor puteri spațiale, în principal în domeniul misiunilor cu echipaj uman.
Din cauza tensiunilor politice dintre administrațiile de la Beijing și Washington, China nu s-a alăturat programului Stației Spațiale Internaționale (ISS). ISS este un proiect spațial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanțat în principal de Statele Unite ale Americii și la realizarea căruia participă 16 țări. Stația este ocupată în permanență, din noiembrie 2000, de echipaje comune.
China a demarat un ambițios program spațial, care ca obiective plasarea de astronauți chinezi pe Lună și asamblarea unei stații orbitale până în anul 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2779 secunde