China sporește măsurile de securitate în regiunile tibetane

209
China sporește măsurile de securitate în regiunile tibetane - china920068000097360024760500-1352497546.jpg
Autoritățile chineze au pus sub supraveghere sporită regiunile tibetane, din cauza unui val de sinucideri care pune într-o lumină nefavorabilă tema "societății armonioase" promovate de congresul Partidului Comunist, au anunțat, vineri, locuitorii și organizațiile neguvernamentale. 


La bordul unor mașini speciale, polițiștii și-au consolidat patrulele în orașul Tongren, din pro-vincia Qinghai (nord-vestul Chinei), după ce mii de protestatari s-au reunit aici, joi, a anunțat organizația pentru apărarea tibetanilor Free Tibet.

În 48 de ore, șase tibetani și-au dat foc sau au încercat să facă acest lucru în regiunile tibetane chineze, potrivit Guvernului tibetan în exil din orașul indian Dharamsala. Ultimul gest de disperare a avut loc joi, în ziua deschiderii, la Beijing, a celui de-al XVIII-lea congres al Partidului Comunist Chinez, la încheierea căruia vor fi desemnați noii conducători ai țării.

"Sunt mulți polițiști pe stradă. Și-au intensificat patrulele care au loc 24 de ore din 24", a declarat, pentru AFP o vânzătoare din Tongren.

"Nicio îndoială, patrulele s-au intensificat. Și sunt foarte puține persoane pe străzi", a confirmat un alt rezident. Contactată de AFP, poliția din Tongren a refuzat orice comentariu.

China afirmă că a "eliberat pașnic" Tibetul și a ameliorat soarta populației sale finanțând dezvoltarea acestei regiuni sărace și izolate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9696 secunde