China s-a întors la restricții din cauza coronavirusului. Mii de zboruri au fost anulate

185
China s-a întors la restricții din cauza coronavirusului. Mii de zboruri au fost anulate - china-1592468148.jpg

Articole recomandate

Autoritățile chineze au ridicat nivelul de alertă din capitala țării, după apariția a zeci de noi cazuri de coronavirus, iar locuitorilor li s-au interzis călătoriile "neesențiale", în afara Beijingului.


Mii de zboruri au fost anulate, cursurile au fost suspendate, și toate zonele rezidențiale au primit ordin să revină la controalele stricte. În altă parte a lumii, Brazilia se apropie de 930 de mii de cazuri și aproape 45 de mii de decese.


Iar Suedia, care a optat pentru o strategie cu totul diferită de abordare a pandemiei, a depășit pragul de 5 mii de morți.


Steven Jiang, corespondent CNN: "Sute de zboruri din și spre Beijing au fost anulate ieri, ca urmare a noilor măsuri de carantină pe care autoritățile le-au impus orașului. Momentan este o carantină mai blândă, deoarece acum închid treptat întregul oraș, așa cum au făcut în Wuhan. În schimb, descurajează puternic toate călătoriile neesențiale. Dacă trebuie să părăsiți orașul, trebuie să prezentați un document care să ateste un rezultat negativ al unui test pe care l-ați făcut cu șapte zile înainte de plecare. Dar dacă se întâmplă să locuiți într-unul din cartierele care au raportat cazuri recente, atunci întregul cartier va fi plasat într-o carantină strictă, fără ca cineva să aibă voie să intre sau să iasă".


La Beijing, milioane de chinezi trăiesc din nou cu restricții după ce focarul izbucnit de la o imensă piața alimentară - care asigura 80 la sută din carnea proaspătă și legumele consumate în capitala - continuă să se extindă. Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus depistate doar în ultimele zile a ajuns la aproximativ 140. Asta după ce în capitala chineză trecuseră două luni fără cazuri de transmitere locală.


Cel puțin 27 de cartiere sunt considerate de "risc mediu". Și, conform autorităților, este "risc ridicat" în cel puțin un cartier din imediata apropiere a pieței Xinfandi. Cei care locuiesc în acesata zona roșie, nu au voie să părăsească orașul. Ceilalți pot pleca din Beijing, dacă fac dovada unui test negativ pentru coronavirus.


De asemenea, în capitala nu mai sunt permise sporturile de ehipa, iar piscinele și sălile de fitness au fost închise.


Totuși circulația este permisă pe șosele și activitatea la companii și uzine continua. Pentru întreg Beijingul, orașul cu peste 20 de milioane de locuitori, a fost instituita starea de alertă de nivel doi, o treaptă sub urgenta maximă.


Între timp, șase state federale americane au raportat un număr record de noi infecții.


În Statele unite, de la începutul pandemiei, au fost răpuși de covid aproape 120.000 de oameni. Mai mulți decât soldații americani care au căzut pe fronturile Primul război mondial.


La Moscova, oricine vine la biroul președintelui Putin trebuie să treacă în prealabil printr-un tunel de dezinfectare, anunța presa de stat. Asupra vizitatorilor este pulverizata o soluție de dezinfectare, o măsură suplimentară de precauție pentru a-l feri pe liderul de la Kremlin de pericolul Sars.Cov.2. Rusia a trecut de 550.000 de cazuri depistate - un număr care plasează tara pe poziția a treia, după Brazilia și Statele Unite.


În celălalt capăt al lumii, premierul Noii Zeelande a cerut armatei să supravegheze măsurile de carantina de la graniță, după ce în țara proclamata anterior fără coronavirus, au apărut două cazuri de infectare, de import.


Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande: "Celor doi cetățeni neo-zeelandezi, care au revenit din Marea Britanie pentru a-și vizita părintele muribund, li s-a permis să părăsească centrul de carantină fără un test pentru coronavirus. Ulterior cele două femei au fost testate pozitiv. Acest caz reprezintă o eroare inacceptabilă a sistemului de carantină. N-ar fi trebuit să se întâmple și nu se mai poate repeta".


Iar niște părinți argentinieni au fost prinși că încalca regulile de izolare. Poliția i-a oprit când intrau cu mașina în Buenos Aires, iar în portbagaj erau ascunși copiii lor. Voiau să-i ducă în vizită la bunicul lor, care își serba ziua de naștere.


Părinții au fost amendați, dar risca să răspundă și în fața instanței pentru infracțiuni contra sănătății publice.


Sursa: StirilePROTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2789 secunde