China: Organizațiile media ce propagă discriminarea rasială trebuie să plătească

209
China: Organizațiile media ce propagă discriminarea rasială trebuie să plătească - china-1582234489.jpg

Articole recomandate

Organizațiile media care propagă discriminarea rasială și denigrează China trebuie să plătească pentru asta, a declarat, ieri, Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, în urma deciziei Beijingului de a retrage acreditarea corespondenților publicației americane Wall Street Journal, informează Reuters. 


Într-o conferință de presă, Geng Shuang a spus că Beijingul nu este interesat de modul cum este împărțită activitatea la Wall Street Journal, el răspunzând astfel unei întrebări privind măsura luată de autoritățile chineze împotriva jurnaliștilor WSJ, care nu au avut nicio implicare în publicarea unui editorial pe care guvernul chinez l-a considerat ofensator. 


"Există numai o organizație media numită WSJ (Wall Street Journal) și ea trebuie să își asume responsabilitate pentru ce a afirmat și a făcut", a explicat reprezentantul diplomației chineze. 


China anunțase că se opune ferm noilor reguli impuse de SUA împotriva a cinci entități mediatice controlate de guvernul și Partidul Comunist chinez și a atenționat că își rezervă dreptul de a riposta la acțiunile Washingtonului. 


"SUA s-au lăudat întotdeauna cu libertatea presei. Însă americanii se amestecă în buna funcționare a mass-media chineze din SUA și le perturbă activitatea. Ne rezervăm dreptul de a da SUA replica în acest caz", afirmase Geng Shuang.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7852 secunde