China, o amenințare tot mai mare pentru securitatea Estoniei

235
China, o amenințare tot mai mare pentru securitatea Estoniei - china-1581617954.jpg

Articole recomandate

În afară de Rusia, China devine o amenințare din ce în ce mai mare la adresa celor trei state baltice - Letonia, Lituania, Estonia - toate membre UE și NATO, menționează Serviciul de Informații Externe al Estoniei în raportul său anual, dat, miercuri, publicității, potrivit DPA.

"Politica externă a Chinei devine tot mai activă, iar liderii săi încearcă să stabilească o ordine mondială care să servească intereselor țării lor", conform raportului. "Utilizarea potențială a investițiilor chineze în scopuri politice și o posibilă dezvoltare a dependenței tehnologice sunt amenințări din ce în ce mai mari la adresa securității Estoniei", atenționează serviciile secrete de la Tallinn.

În rest, principalele amenințări externe rămân neschimbate, mai menționează raportul.

Directorul general al Serviciului de Informații Externe eston, Mikk Marran, notează în introducerea la raport: "Principalele amenințări externe la adresa securității Estoniei rămân aceleași. Suntem amenințați în special de Rusia vecină, a cărei conducere se opune agresiv și activ ordinii mondiale democratice", conform raportului citat.

Aproape toate amenințările de securitate în regiunea Mării Baltice au la bază activitățile rusești, cum ar fi prezența militară crescândă de-a lungul frontierelor Estoniei, Letoniei și Lituaniei, operațiuni secrete ale Moscovei și manevre în stilul Războiului Rece.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2825 secunde