China: Al zecelea deces cauzat de virusul H7N9 al gripei aviare

111
China: Al zecelea deces cauzat de virusul H7N9 al gripei aviare - gripa-1365685183.jpg
Virusul H7N9 al gripei aviare a făcut o a zecea victimă astăzi în China, în estul țării, unde autoritățile au interzis creșterea păsărilor la domiciliu pentru a încerca să oprească răspândirea infecției, relatează AFP.

Victima este un pensionar în vârstă de 74 de ani, din Shanghai, au indicat autoritățile din acest oraș de 23 de milioane de locuitori unde s-au produs șase din cele zece decese cauzate de acest virus.

Tulpina H7N9 a gripei aviare, care nu se transmitea la om până acum, a infectat în total 38 de persoane în estul Chinei. Un băiat din Shanghai, care era purtător al virusului, a fost declarat vindecat și a putut părăsi spitalul.

Shanghai, capitala economică a Chinei, a luat măsuri pentru a încerca să oprească răspândirea infecției, în timp ce industria avicolă chineză este puternic afectată pe plan comercial din cauza acestor măsuri.

După ce a închis piețe unde se vindeau păsări vii și a ordonat sacrificarea a zeci de mii de exemplare, metropola a interzis cursele cu porumbei călători și vânzarea păsărilor de companie. Au fost închise, de asemenea, volierele din grădinile zoologice.

Nu există nicio dovadă a transmiterii virusului H7N9 de la om la om, a dat asigurări la Beijing Organizația Mondială a Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3829 secunde