China acuză Occidentul de subversiune prin intermediul creștinismului

297
China acuză Occidentul de subversiune prin intermediul creștinismului - china-1552429320.jpg

Articole recomandate

Un înalt responsabil chinez a denunțat virulent utilizarea creștinismului de către "forțele occidentale" cu scopul de a provoca instabilitate în China sau chiar pentru a răsturna puterea de la Beijing, transmite France Presse. 


Partidul Comunist Chinez (PCC) este precaut în mod tradițional față de orice organizație rivală care i-ar putea amenința potențial autoritatea. Cultele fac parte din această categorie și sunt atent supravegheate de către regim. 


"Forțele occidentale antichineze încearcă să perturbe stabilitatea socială a țării noastre și chiar să răstoarne puterea politică prin intermediul creștinismului", a afirmat Xu Xiaohong, președintele "Mișcării patriotice" protestante (oficiale). 
Această asociație este una din cele cinci organizații de stat cărora trebuie obligatoriu să li se afilieze religiile recunoscute în China (protestantism, catolicism, budism, taoism și islam). Obiectivul este de a evita orice influență străină. 


"Sprijinim cu fermitate țara pentru a aduce în fața justiției oile rare negre care se plasează sub steagul protestantismului pentru a participa la subminarea securității naționale", a denunțat Xu, într-un discurs rostit în Camera consultativă a parlamentului, reunită în sesiune anuală la Beijing. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6149 secunde