China a dublat, în secret, numărul de soldați din Hong Kong

141
China a dublat, în secret, numărul de soldați din Hong Kong - china-1569856296.jpg

Articole recomandate

​China a dublat, discret, numărul forțelor de securitate desfășurate în Hong Kong, potrivit mai multor diplomați și analiști citați de Reuters, aceasta fiind cea mai radicală măsură luată de Beijing pentru a se pregăti de o posibilă escaladare a neliniștii populare din importantul centru financiar.


Luna trecută, Beijingul a mutat mii de soldați în orașul tulburat de revolte și proteste ce au început în luna iunie. Agenția de stat Xinhua a descris operațiunea drept o "rotație" a forțelor, reduse ca număr, ce sunt ținute în Hong Kong începând cu 1997, anul când orașul a fost predat de britanici chinezilor.


Acum, mai mulți diplomați asiatici și occidentali au declarat Reuters că sunt convinși că deplasarea de forțe de la sfârșitul lunii august nu a fost deloc o rotație, ci o întărire a efectivelor.


Trei dintre diplomați au spus că numărul militarilor chinezi din Hong Kong a crescut de mai mult de două ori. Aceștia estimează că armata chineză avea între 3.000 și 5.000 de soldați înainte de "rotație", iar acum are între 10.000 și 12.000.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8083 secunde