China a creat o zonă de apărare aeriană. Zona include și insulele disputate cu Japonia

214
1
China a creat o zonă de apărare aeriană. Zona include și insulele disputate cu Japonia - china-1385200043.jpg

Articole recomandate

Beijingul a anunțat sâmbătă crearea unei "zone de identificare și apărare aeriene" în Marea Chinei de Est, care include insulele aflate sub controlul Japoniei dar care sunt revendicate de China, potrivit Mediafax.ro.
Crearea acestei noi zone de apărare aeriană este însoțită de reguli pe care este necesar să le respecte toate avioanele care o tranzitează, sub amenințarea unei intervenții a forțelor armate, a anunțat Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat.
Aeronavele este necesar să furnizeze planul precis de zbor, să-și afișeze în mod clar naționalitatea și să mențină comunicații radio care să le permită să "răspundă în mod rapid și adecvat cererilor de identificare" formulate de autoritățile chineze.
Trasarea acestei zone de apărare aeriană, prezentată pe o hartă difuzată pe site-ul ministerului, arată că zona acoperă o suprafață întinsă în Marea Chinei de Est, între Coreea de Sud și Taiwan.
Potrivit hărții, zona include arhipelagul Senkaku, insule aflate sub controlul Japoniei, dar rvendicate de Beijing sub numele Diaoyu. Ca atare, ea înlacă apele teritoriale japoneze.
Avioanele care vor zbura în noua zonă "trebuie să urmeze instrucțiunile" autorităților chineze, iar "forțele armate chineze vor adopta măsuri defensive de urgență ca reacție față de aeronave care nu cooperează (în cadrul procedurilor de) identificare sau refuză să urmeze instrucțiunile", a insistat ministerul.
Aceste reguli sunt în vigoare începând de sâmbătă, de la ora 2.00 GMT (4.00, ora României), se arată în comunicat.
Patru nave aparținând Pazei de Coastă chineze au pătruns din nou, vineri, pentru scurt timp, în apele din jurul Insulelor Senkaku, după o serie de incursiuni la sfârșitul lui octombrie și începutul lui noiembrie care a amplificat tensiunile între Beijing și Tokyo.
Ministrul japonez al Apărării Itsunori Onodera aprecia la vremea respectivă că aceste incursiuni repetate amenință pacea și constituie "o zonă gri" între "perioade de pace și situații de urgență".
Cu câteva zile mai înainte, Ministerul chinez al Apărării utiliza expresia "act de război" , avertizând autoritățile de la Tokyo împotriva oricărei eventuale acțiuni împotriva avioanelor sale fără pilot.
De peste un an, relațiile chinezo-japoneze se află la cel mai scăzut nivel, din cauza acestui diferend teritorial.
În septembrie 2012, Japonia a naționalizat trei dintre cele cinci insule ale arhipelagului, iar de atunci Beijingul trimite cu regularitate misiuni de patrulare ale Pazei de Coastă în apele teritoriale ale acestor insule, situate la aproximativ 200 de kilometri nord-est de Taiwan și aproximativ 400 de kilometri vest de Okinawa (sudul Japoniei).


Comentează știrea

nike factory outlet black friday
1 decembrie 2013
nike factory outlet black friday

When you feel you may need special cleansers to get rid of your make-up, now is the time to rethink the products you might be applying. nike factory outlet black friday http://www.web-hosting-report.com/blackfriday/nike-factory-outlet-black-friday.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6233 secunde