Cetățenii UE pot trimite Comisiei Europene părerile lor despre reducerea totală a poluării

474
Cetățenii UE pot trimite Comisiei Europene părerile lor despre reducerea totală a poluării - 1-1605535056.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a lansat o consultare publică deschisă cu privire la un plan de acțiune al UE pentru reducerea la zero a poluării. Consultarea este deschisă până pe 10 februarie 2021 iar comentariile vor fi luate în considerare pentru elaborarea și perfecționarea inițiativei, arată un comunicat de presă emis de Comisie, citat de Digi24.


“Comisia a lansat o consultare publică deschisă cu privire la un plan de acțiune al UE intitulat «Către îndeplinirea obiectivului de reducere la zero a poluării aerului, apei și solului — să construim o planetă mai sănătoasă pentru oameni mai sănătoși». Pilon principal al Pactului verde european («Green Deal»), strategia privind reducerea la zero a poluării se va baza pe inițiative în domeniul energiei, al industriei, al mobilității, al agriculturii, al biodiversității și al climei”, arată sursa citată.


Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: „Poluarea mediului nu numai că are un impact negativ asupra sănătății noastre, în special a cetățenilor din categoriile cele mai vulnerabile, ci este și unul dintre factorii principali care conduc la pierderea biodiversității. Așadar, este clar că trebuie să se acționeze urgent. Prin Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării, dorim să creăm un mediu de viață sănătos pentru europeni, să contribuim la o redresare rezilientă și să stimulăm tranziția către o economie curată, circulară și neutră din punctul de vedere al impactului asupra climei”.


Potrivit Comisiei, consultarea se succedă publicării recente a foii de parcurs care prezintă planurile UE de readucere la zero a poluării prin îmbunătățirea prevenirii, a remedierii, a monitorizării și a raportării cu privire la poluare, precum și prin sprijinirea integrării acestui obiectiv în toate politicile și instrumentele de investiții.


“Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării va fi următorul pas important de punere în aplicare a strategiei de reducere la zero a poluării, după recenta publicare a Strategiei pentru promovarea sustenabilității în domeniul substanțelor chimice”, mai arată comunicatul.


Consultarea cu privire la Planul de acțiune privind reducerea la zero a poluării este deschisă comentariilor din partea cetățenilor până la 10 februarie 2021. Comentariile vor fi luate în considerare în continuare pentru elaborarea și perfecționarea inițiativei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6716 secunde