X
X
Mai multe ştiri online:

Cercetătorii cer măsuri draconice pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Ştire online publicată Luni, 27 Ianuarie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Surse foto: The New York Times
Cercetătorii cer măsuri draconice pentru limitarea răspândirii coronavirusului - ddd-1580130026.jpg
Guvernele ar trebui să ia măsuri ''draconice'' pentru restrângerea deplasărilor populației dacă doresc limitarea propagării coronavirusului cu epicentrul în orașul Wuhan, au declarat luni cercetători din Hong Kong, care au estimat, pe baza unor modele matematice, că numărul cazurilor de infectări a depășit 40.000 de persoane, informează AFP, potrivit Agerpres.

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Hong Kong (HKU) a lansat un avertisment în ceea ce privește o accelerare a propagării coronavirusului, care a provocat 80 de decese în China, potrivit autorităților. În total, 2.744 de cazuri au fost confirmate oficial în această țară, printre care și cel al unui bebeluș de nouă luni, iar suspiciunile de îmbolnăviri s-au dublat într-un interval de 24 de ore, ajungând la aproape 6.000.

Pe baza unor modele matematice ale propagării virusului, echipa condusă de Leung a estimat că numărul real de infectări este cu mult superior bilanțului comunicat de autorități, care nu iau în calcul decât cazurile depistate în mod formal. "Numărul cazurilor confirmate care prezintă simptome ar trebui să fie de ordinul 25.000-26.000 în ziua Noului An Chinezesc", care a fost sâmbătă, a estimat luni Leung cu prilejul unei conferințe de presă la Hong Kong, demonstrând cu ajutorul unor reprezentări grafice. Incluzând și persoanele în cazul cărora virsul se află în perioada de incubație și care nu prezintă încă simptome, ''cifrele se apropie de 44.000'' pentru ziua de sâmbătă, a estimat acesta.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.5598 secunde