Cel puțin trei morți și zeci de dispăruți după prăbușirea unei mine de aur

137
Cel puțin trei morți și zeci de dispăruți după prăbușirea unei mine de aur - mineri73126500-1551276916.jpg

Articole recomandate

Cel puțin trei persoane au murit și zeci de persoane au fost date dispărute miercuri după prăbușirea cu o zi înainte a unei mine de aur ilegale în Indonezia, au anunțat autoritățile, relatează AFP.


Echipele de salvare se aflau la locul accidentului produs în regiunea Bolaang Mongondow, în nordul arhipelagului Célebes, unde prăbușirea minei a provocat o alunecare de teren.

Trei persoane au fost găsite moarte și 14 au fost scoase în viață de sub dărâmături miercuri dimineață, potrivit responsabililor echipelor de ajutor.

'Zeci de oameni se aflau în căutare de aur în acest sit când grinzile s-au rupt brusc din cauza instabilității solului', a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenției de gestionare a dezastrelor.

'Se estimează că aproximativ 60 de persoane se află sub dărâmături', a adăugat el. Cinci mineri au fost uciși în decembrie într-un accident produs la o mină de aur ilegală în aceeași regiune.

Oficiali locali au declarat miercuri că victime răspund încă apelurilor salvatorilor, însă este neclar câți mai sunt în viață.

Operațiunile de salvare sunt dificile din cauza instabilității solului produsă de numeroasele puțuri clandestine săpate pentru găsirea de aur.

Nouă persoane au fost spitalizate pentru scurt timp după accident, în timp ce multe altele primesc în continuare îngrijiri, a declarat un oficial al spitalului local, Wahdiana Mantang.

În arhipelag se află numeroase mine de aur care nu respectă niciuna dintre normele oficiale de siguranță.

În 2016, 11 mineri au fost uciși într-o alunecare de teren într-o mină ilegală din provincia Jambi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4926 secunde