Cel puțin 53 de copii au murit după ce au mâncat fructe de litchi. Când devin toxice prunele chinezești

375
Cel puțin 53 de copii au murit după ce au mâncat fructe de litchi. Când devin toxice prunele chinezești - fructedelitchi-1560438438.jpg

Articole recomandate

Este alertă sanitară în India unde cel puțin 53 de copii au murit în ultimele zece zile după ce au mâncat fructe de litchi.


Copiii au ajuns la spital cu convulsii și febră și de peste 40 de grade. Au fost diagnosticați cu encefalită acută, care ar fi fost provocată de o substantă care se găsește în fructele de litchi.


Numit și pruna chinezească, acest fruct este toxic dacă nu este suficient de copt sau dacă este consumat în exces, pe stomacul gol sau de persoane subnutrite.


De asemenea, sâmburele fructului de litchi nu trebuie să fie consumat pentru că este otrăvitor.


Fructele de litchi sunt foarte sănătoase și oferă o mulțime de beneficii, dacă sunt consumate cum trebuie. Litchi are o mare concentrație de vitamina C, dar conține și alte vitamine în concentrație mai mică (B6, B1, B2, B3, B9). Pulpa fructului mai conține calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, fibre alimentare și zahăr, potrivit USDA Nutrient Database.


Cercetările moderne confirmă utilizarea tradițională a fructului în diferite afecțiuni. În medicina tradițională, litchi a fost utilizat de numeroase culturi în tratarea bolilor, precum diabet, tuse, flatulență, hernie, obezitate, scrie Agerpres.


Litchi bogat în fibre și conținând flavonoide și antioxidanți protejează organismul de infecții, îmbunătățește circulația sângelui și protejează pielea de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5425 secunde