Cel mai vechi automobil în stare de funcționare, vândut la licitație. Cât a costat

815
3
Cel mai vechi automobil în stare de funcționare, vândut la licitație. Cât a costat - lamarquise-1318335895.jpg
Cel mai vechi automobil în stare de funcționare din lume, numit "La Marquise" și construit în urmă cu 127 de ani, a fost vândut pentru 4,62 milioane de dolari la o licitație care a avut loc în orașul american Hershey, din statul Pennsylvania.



Automobilul echipat cu un motor cu aburi, o creație a firmei franceze De Dion-Bouton et Trépardoux, a fost vândut vineri la o licitație organizată în Hershey, Pennsylvania, transmite Mediafax.

Capabil să atingă o viteză mazimă de 61 km/h, La Marquise nu a avut decât patru proprietari din 1884, anul în care a fost construită, potrivit casei de licitații RM Auctions, care nu a comunicat identitatea noului cumpărător, al cincilea proprietar al automobilului.

Precedentul, John O'Quinn, un colecționar din Texas, a cumpărat mașina în 2007, pentru 3,5 milioane de dolari.

Contele Jules-Albert de Dion a avut ideea să construiască La Marquise după ce a admirat munca a doi meșteri, Georges Bouton și Charles-Armand Trépardoux, care lucrau într-un magazin de jucării la Paris, în 1881. Jules-Albert de Dion i-a angajat pe cei doi meșteri și a deschis astfel o nouă pagină din istoria automobilelor.

Supranumită "La Marquise" (marchiza), în semn de omagiu față de mama contelui, mașina a participat la prima cursă automobilistică, în 1887, între Paris și Versailles.

Rezervorul de 20 de litri îi permite să parcurgă 32 de kilometri. Cu o lungime de 2,7 metri și o greutate de 952 de kilograme, La Marquise, decorată cu piese aurite, este o mașină elegantă de patru locuri, cu roți fine.

Presa americană scrie totuși că o altă mașină, expusă la National Motor Museum din Marea Britanie, se prezintă drept "cel mai vechi automobil în stare de funcționare din lume". Însă vehiculul britanic, construit în 1875 de Robert Neville Grenville, este un triciclu care nu seamănă deloc cu o mașină modernă și necesită prezența a două persoane, una care să îl conducă și alta care să se ocupe de motorul cu aburi, în timp ce "La Marquise" poate fi condusă de o singură persoană.

Comentează știrea

lunettes de soleil pas cher
20 iunie 2013

viewtopic,p,*.html lunettes de soleil pas cher http://rayban-newwayfarer.blogspot.com

gifts for women
1 iulie 2013

naturally like your web site but you have to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth then again I will certainly come back again. gifts for women http://www.link898.com/

maglia juve 2012
1 octombrie 2013
maglia juve 2012

/topic.php?p=* maglia juve 2012 http://maglia-juve-2012.greatbyeight.net

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6907 secunde