Secretarul general al ONU, Antonio Guterres:

„Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate doresc cu toţii un Afganistan stabil”

111
„Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate doresc cu toţii un Afganistan stabil” - cei-1632422503.jpg

Articole recomandate

„Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU doresc cu toţii un Afganistan în pace, stabil, în care ajutorul umanitar să poată fi distribuit fără probleme şi fără discriminare”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, după o întâlnire cu miniştrii de Externe din ţările respective, notează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

Cu toţii doresc „un Afganistan în care drepturile femeilor şi fetelor să fie respectate, un Afganistan care să nu fie un refugiu pentru terorism, un Afganistan în care să avem un guvern incluziv reprezentând diferitele sectoare ale populaţiei”, a spus Antonio Guterres.

Regatul Unit, care a organizat reuniunea în sala Consiliului de Securitate al ONU, a indicat că doreşte să găsească „o singură voce în dialogul său cu talibanii”.

Talibanii, în căutare de recunoaştere internaţională, au cerut să vorbească la Adunarea Generală a ONU înainte ca dezbaterea sa generală să se încheie luni seara. Dar Statele Unite au făcut cunoscut că Comisia ONU pentru acreditare, din care fac parte, nu se va întruni înainte de noiembrie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0079 secunde