Cehia își va redeschide consulatul onorific de la Ierusalim

143
Cehia își va redeschide  consulatul onorific  de la Ierusalim - cehia-1524755329.jpg

Articole recomandate

Ministerul ceh al Afacerilor Externe a anunțat redeschiderea în luna mai a consulatului onorific de la Ierusalim, în timp ce președintele Milos Zeman a reiterat cu această ocazie dorința sa ca Praga să-și mute în acest oraș ambasada, aflată în prezent la Tel Aviv, transmite AFP, care notează că este nevoie de un acord al guvernului ceh în acest sens.

"Republica Cehă a decis să deschidă în luna mai un consulat onorific în Ierusalimul de Vest și, înainte de finalul anului, un Centru Ceh, de asemenea în Ierusalimul de Vest", a precizat ministerul, într-un comunicat.

Această decizie "nu are nicio influență asupra acordului final asupra Ierusalimului". "Republica Cehă respectă pe deplin poziția comună a Uniunii Europene care consideră Ierusalimul drept viitoare capitală a două state, adică statul Israel și viitorul stat Palestina", continuă comunicatul menționat.

Deschis la începutul anilor 1990, consulatul onorific ceh la Ierusalim a fost închis în 2016, din cauza decesului consulului onorific, a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului ceh de Externe, Michaela Lagronova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4474 secunde