CEDO a respins plângerea avocaților lui Ocalan pentru rele tratamente în închisoare

220
CEDO a respins plângerea avocaților lui Ocalan pentru rele tratamente în închisoare - cedo-1538054578.jpg

Articole recomandate

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins, ieri, plângerea înaintată de doi avocați ai liderului istoric al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, pentru presupuse rele tratamente la care ar fi fost supus acesta în închisoarea Imrali în 2008, relatează AFP.

La 21 octombrie 2008, avocații lui Ocalan au reclamat că acesta ar fi fost torturat și amenințat de gardienii insulei-închisoare Imrali în timpul unei percheziții în celula sa, la 7 octombrie 2018.

Reclamanții au fost respinși de justiția turcă, magistrații deschizând totuși o anchetă disciplinară, încheiată fără urmări, împotriva unui director și a doi gardieni ai penitenciarului.

În sentința făcută publică ieri, cei șapte judecători ai CEDO au decis în unanimitate că recursul înaintat instanței de la Strasbourg nu este inadmisibil.

Reclamanții invocau, între altele, articolul 3 din Convenția europeană a drepturilor omului, referitoare la interzicerea torturii, a tratamentelor inumane sau degradante.

Curtea de la Strasbourg a condamnat Turcia în 2014 pentru verdictul de închisoare pe viață, fără posibilitate de eliberare condiționată, împotriva liderului rebelilor kurzi, și pentru izolarea sa considerată "inumană" în primii ani de detenție, între 1999 și 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4599 secunde