CEDO a respins cererea de suspendare a exhumării fostului dictator spaniol Franco

226
CEDO a respins cererea de suspendare a exhumării fostului dictator spaniol Franco - cedo-1571432619.jpg

Articole recomandate

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a respins o cerere de suspendare a exhumării rămășițelor pământești ale lui Franco, cerere formulată în baza unei proceduri de urgență de Fundația Francisco Franco, informează AFP. 


Această respingere, nemotivată, a fost adusă la cunoștința fundației care, la fel ca familia dictatorului, a încercat deja de mai multe ori, în zadar, să se opună acestei exhumări în fața justiției spaniole. 


CEDO, sesizată luni de Fundația Francisco Franco în baza articolului 39 al regulamentului curții care îi permite să ordone măsuri de urgență, a decis "să nu intervină" în acest caz. 


În majoritatea cazurilor, aceste "măsuri provizorii" vizează să suspende o expulzare sau o extrădare atunci când viața celui vizat este amenințată sau dacă el riscă să fie supus unor torturi, unor pedepse sau tratamente inumane degradante. 
Exhumarea lui Franco din mausoleul său din "Valea celor Căzuți ("Valle de los Caidos"), situat lângă Madrid, a primit în septembrie undă verde din partea Curții Supreme spaniole, cea mai înaltă instituție judiciară a țării, care a respins un recurs înaintat de descendenți ai dictatorului. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3551 secunde