Marea Britanie

Cea mai mare scurgere de petrol din Marea Nordului din ultimii zece ani

406
Cea mai mare scurgere de petrol din Marea Nordului din ultimii zece ani - scurgeredepetrol-1313507666.jpg
Grupul petrolier Shell a anunțat săptămâna trecută că a detectat o scurgere de petrol la un oleoduct care leagă platforma petrolieră Gannet Alpha, situată la circa 180 de kilometri în larg față de Aberdeen, localitate din estul Scoției.

O scurgere de petrol care a început săptămâna trecută pe o platformă a grupului Shell din Marea Nordului este cea mai mare înregistrată în regiune în ultimul deceniu, a anunțat Guvernul britanic, care a dat asigurări că nu va atinge coastele țării.

"Scurgerea ar putea atinge mai multe sute de tone", a anunțat Ministerul Energiei într-un comunicat, precizând că această estimare este în curs de revizuire și că Paza de Coastă survolează zona de două ori pe zi pentru a monitoriza situația. "Deși este de mici proporții în comparație cu incidentul din Golful Mexic, această scurgere este substanțială pentru Marea Britanie", a precizat Ministerul Energiei.

Dacă estimarea se va confirma, această scurgere va fi cea mai importantă înregistrată după 2001 în largul coastelor britanice.

În 2009, aproape 51 de tone de petrol s-au scurs de la instalațiile petroliere aflată în zonă, potrivit Ministerului Energiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9766 secunde