Cea mai mare restructurare a unei bănci din Europa

90
Cea mai mare restructurare a unei bănci din Europa - hsbc1015660b0-1433832635.jpg

Articole recomandate

Cea mai mare bancă din Europa, HSBC, confirmă planul uriaș de restructurare vehiculat de presă de mai multe săptămâni. Britanicii de la HSBC au anunțat marți un vast program de reducere a costurilor și o reorganizare a operațiunilor care prevede eliminarea unui număr de aproximativ 25.000 de locuri de muncă din cele 257.000 existente la nivel global.

O altă măsură preconizată este reducerea bazei de active cu 290 de miliarde de dolari, dar și vânzarea diviziilor din Brazilia și Turcia precum și diminuarea operațiunilor de investment banking, transmite Agerpres.

"HSBC intenționează să-și vândă operațiunile din Turcia și Brazilia dar are de gând să mențină o prezență în această ultimă țară pentru mari clienți corporate. În paralel, HSBC intenționează să-și accelereze investițiile în Asia, cu un accent deosebit pe China și Asia de Sud-Est", se mai arată în comunicatul remis de banca britanică.

De asemenea, HSBC a confirmat că analizează o eventuală mutare a sediului general în afara Marii Britanii, urmând să ia o decizie la finele acestui an, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Februarie 2015
Stire din Social : Ce salarii au românii și bulgarii
Pagina a fost generata in 0.4504 secunde