Ce spune ONU despre referendumul din Macedonia

168
Ce spune ONU despre referendumul  din Macedonia - cespune-1538494263.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că ia notă de rezultatele referendumului consultativ organizat în Macedonia și a considerat important procentul majoritar zdrobitor al celor care au votat în favoarea acordului asupra unui nou nume pentru această țară, transmite AFP.

El solicită tuturor forțelor politice din Macedonia să continue acest referendum prin intermediul instituțiilor statului, precizează un comunicat al Națiunilor Unite.

Puterea și opoziția au clamat, luni, victoria la referendum, cu un procent de "Da" de 91,46% dintre alegătorii prezenți la vot, dar și cu o rată masivă de absenteism (circa două treimi din cetățenii înscriși), ceea ce face să plutească o mare incertitudine asupra unei ratificări în Parlamentul de la Skopje.

ONU, care a facilitat acordul la care s-a ajuns la începutul verii între Grecia și Macedonia, "rămâne dispusă să furnizeze tot sprijinul necesar rezolvării acestui dosar prin intermediul emisarului său sau al agențiilor, fondurilor și programelor Națiunilor Unite", se arată în comunicatul lui Antonio Guterres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3351 secunde