Cazurile de Covid au explodat în mai multe țări din lume

493
Cazurile de Covid au explodat în mai multe țări din lume - covid-1625727296.jpg

Articole recomandate

Numărul de infectări cu COVID-19 a explodat în mai multe țări din lume. În Marea Britanie cazurile au crescut de patru ori de la începutul lunii iunie, arată un amplu studiu realizat cu doar doua săptămâni înainte ca guvernul de la Londra să redeschidă complet economia țării, relatează Reuters. Recent, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de pe 19 iulie. Infectările au explodat și în Brazilia și Australia, iar creșterea este pusă pe seama tulpinii Delta, mult mai contagioasă.


Potrivit studiului britanic, realizat de Imperial College London, cazurile au fost estimate să se dubleze la fiecare șase zile, pe măsură ce un nou val alimentat de varianta coronavirusului Delta accelerează ritmul infectărilor. 


Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 47.000 de persoane, care au fost testate în perioada 24 iunie - 5 iulie. S-a constatat că prevalența la nivel național a fost de 0,59% în luna iunie, comparativ cu 0,15% în luna mai.


Cercetarea a arătat că ratele infectării cu Covid au fost de trei ori mai mici la persoanele sub 65 de ani care au primit două doze de vaccin, comparativ cu cele care nu au fost vaccinate. De asemenea, femeile au fost cu 30% mai puțin predispuse la teste pozitive decât bărbații, mai arată studiul britanic.


Pentru ultimele 24 de ore, autorităţile britanice au raportat 32.548 de cazuri de Covid-19. În ultimele şapte zile au fost înregistrate 192.902 cazuri, o creştere cu 43% (57.828 de cazuri) faţă de săptămâna anterioară. Autoritățile sanitare de la Londra au anunțat miercuri, 7 iulie, și 33 de decese asociate, la persoane care au fost testate pozitiv în ultimele 28 de zile.


Ministrul Sănătăţii din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că s-ar putea înregistra până la 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus, după ce vor fi ridicate majoritatea restricţiilor în Anglia, în decursul lunii iulie. Ministrul a subliniat, însă, că, de această dată, numărul persoanelor care vor deceda sau vor ajunge la spital din cauza COVID-19 va fi mult mai mic, datorită programului eficient de vaccinare al Marii Britanii, relatează BBC. 


Avertismentul ministrului britanic al Sănătății vine după ce luni, pe 5 iulie, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de pe 19 iulie.


Premierul statului New South Wales, cu capitala la Sydney, a cerut încă de miercuri prelungirea carantinei cu o săptămână. Decizia a fost luată în contextul apariţiei de cazuri noi în oraşul care se confruntă deja cu infecţiile cu varianta Delta.


Sydney, casa a o cincime din populaţia totală a Australiei, a intrat în carantină în 26 iunie, odată cu creşterea cazurilor de COVID cu varianta Delta, după încetinirea campaniei de vaccinare. Iniţial, carantina ar fi trebuit să fie ridicată vineri, 9 iulie, însă a fost prelungită până în 16 iulie.


„Această tulpină Delta a schimbat jocul, este extrem de transmisibilă şi mult mai contagioasă decât orice altă formă a virusului”, a spus premierul Gladys Berejiklian.


În prezent, Sydney este la a doua carantină de la începutul pandemiei de COVID-19. Şcolile din Sydney se vor muta în sistem online începând cu săptămâna viitoare, când elevii revin din vacanţa de iarnă.


Brazilia a înregistrat 54.022 noi cazuri de COVID-19 și 1.648 de noi decese în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătății, potrivit Reuters. Cazurile Covid cresc rapid și în Statele Unite, deoarece varianta Delta a devenit dominanță și vaccinările stagnează, arată datele oficiale.


Media de șapte zile a cazurilor noi a fost de 13 859 la 6 iulie, în creștere cu 21% comparativ cu două săptămâni înainte, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).


Cazurile atribuite celor mai recente zile ar putea crește și mai mult din cauza unui decalaj de raportare după weekendul de sărbători din 4 iulie, în SUA. Noile variante sunt mai contagioase decât orice tulpină anterioară, astfel că îngrijorările privind răspândirea variantei Delta cresc în toate colțurile globului, mai notează sursa citată. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.691 secunde