Cazul Kuciak. Președinta Slovaciei critică funcționarea justiției

Duminică, 01 Septembrie 2019
122
Președinta Slovaciei și-a exprimat, ieri, regretul pentru faptul că sistemul juridic al țării sale "nu funcționează de o manieră fiabilă", referindu-se la ancheta asupra asasinării jurnalistului de investigație Jan Kuciak și a logodnicei acestuia, Martina Kusnirova, informează AFP. 


"Avem nevoie de o justiție responsabilă", a declarat Zuzana Caputova pentru cotidianul austriac "Kurier", în marja vizitei sale oficiale la Viena. Potrivit președintei slovace, "investigațiile scot în principal la lumină contactele dintre presupușii comanditari și tribunale, Parchetul, poliția, dar și unele personalități guvernamentale și din parlament". 


Jan Kuciak și logodnica lui au fost uciși cu focuri de armă, în februarie 2018, în condițiile în care jurnalistul făcea investigații asupra legăturilor dintre clasa politică slovacă, oameni de afaceri și mafia italiană. 


În august anul acesta, scurgeri în presă l-au făcut pe un procuror din această țară din Europa Centrală, membră a UE din 2004, să confirme că justiția a descoperit mesaje în care presupuși comanditari ai asasinatului, un om de afaceri numit Marian Kocner, se lăuda cu relațiile sale cu fostul premier social-democrat Robert Fico. 
Pagina a fost generata in 0.301 secunde