Cât timp vom mai purta masca? Experții oferă răspunsuri

Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
664
Ultimele ştiri referitoare la apariţia şi dezvoltarea de noi vaccinuri anti-COVID-19 ne dau tot mai multe speranţe că finalul pandemiei de coronavirus este tot mai aproape, dar experţii în sănătate publică atrag atenţia că oamenii vor fi nevoiţi să poarte mască şi să respecte regulile de distanţare fizică pentru cel puţin încă un an de acum înainte, se arată într-un articol al publicaţiei Today, citat de Dig24.


În cazul omologării vaccinului anti-COVID, principala provocare o va reprezenta rapiditatea cu care acesta va ajunge pe piaţă. Toate companiile care au dezvoltat cu succes un astfel de vaccin s-au arătat optimiste în ceea ce priveşte data la care acest produs va fi disponibil. Experţii se arată ceva mai precauţi în această privinţă.


„Ştirile sunt încurajatoare, dar mai e cale lungă în acest proces: mai întâi trebuie dovedit că vaccinul va funcţiona, apoi el trebuie autorizat şi apoi el trebuie să ajungă la suficent de multe persoane pentru a putea spune că are succes”, a declarat medicul Patrick Kachur, profesor la Columbia University Mailman School of Public Health din New York. În plus, vaccinul va trebui administrat în mai multe doze la o persoană pentru a fi eficient, fapt ce reprezintă o provocare logistică suplimentară.


„Cred că abia iarna viitoare vom putea vorbi de o acoperire satisfăcătoare în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei generale”, a spus Kachur.


Pagina a fost generata in 0.1673 secunde