Case de tortură, descoperite în centrul capitalei columbiene

183
Case de tortură, descoperite  în centrul capitalei columbiene - casedetorturacolumbia-1464782058.jpg

Articole recomandate

Case de tortură și de ucidere prin dezmembrare au fost descoperite de poliție în plin centrul capitalei columbiene, Bogota, într-un cartier în care se practică traficul de droguri și prostituția, inclusiv de minori, a anunțat Parchetul din Columbia, conform AFP.

În timpul operațiunilor desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, forțele de ordine au identificat "trei locuri unde se aflau celule și car-cere, urme de gloanțe pe ziduri" și urme de "sânge uman", a declarat Julian Quintana, directorul Corpului Tehnic de Investigații (CTI) din cadrul Parchetului.

"Când victimele aveau răni deschise, erau date la câini, care le devorau aproape de vii", a precizat el, detaliind metodele de tortură practicate în acest cartier, numit Bronx.

Unsprezece persoane au fost arestate de la începutul anchetei declanșate în urmă cu un an, când doi funcționari ai Parchetului au fost sechestrați și au relatat apoi torturile la care au fost supuși.

Cartierul Bronx se află în apropiere de birourile forțelor armate terestre și ale poliției, precum și de Casa de Narino, sediul președinției.

"Operațiunile sunt în curs, pentru că acest tip de situație nu poate fi tolerată, mai ales în centrul capitalei Bogota, la șase străzi distanță de palatul prezidențial", a denunțat șeful statului columbian, Juan Manuel Santos, în timpul bilanțului săptămânal pe marginea luptei împotriva crimei organizate.

În cadrul acestor operațiuni, 200 de minori victime ale exploatării sexuale au fost eliberați, precum și peste 1.500 de persoane fără adă-post reduse la sclavie, și au fost transferați în centre de primire, a spus Quintana.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4762 secunde