Carles Puigdemont a renunțat să candideze la conducerea executivului catalan

149
Carles Puigdemont a renunțat să candideze la conducerea executivului catalan - carles-1519997021.jpg

Articole recomandate

Fostul lider catalan Carles Puigdemont a anunțat, într-o înregistrare video postată pe rețele sociale, că renunță să mai candideze la conducerea regiunii Catalonia, pentru a facilita formarea unui guvern cât mai repede posibil, relatează AFP.

"L-am informat pe președintele parlamentului catalan ca, în mod provizoriu, să nu îmi prezinte candidatura la învestitura ca președinte al executivului regional", a declarat Puigdemont, refugiat în Belgia de la sfârșitul lui octombrie. "În condițiile actuale, este singura modalitate de a putea forma un nou guvern, cel mai repede posibil", a spus el, pentru a explica această retragere.

De la victoria separatiștilor la alegerile regionale de la 21 decembrie, el era singurul candidat la președinția executivului regional, știind în aceleași timp că va fi arestat și cel mai probabil încarcerat dacă se va întoarce în Spania.

Carles Puigdemont a propus pentru a-l înlocui candidatura președintelui unei organizații separatiste, Jordi Sanchez, cu toate că acesta este în închisoare de patru luni.

Catalonia, regiune situată în nord-estul Spaniei și cu o populație de 7,5 milioane de locuitori, se află sub tutela Madridului de la proclamarea, rămasă fără urmări, la 27 octombrie, la Barcelona, a Republicii Catalane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3903 secunde