Capsula de slăbit produce dezechilibre grave în organism

3689
Ultima modă pentru a obține silueta ideală - capsulele de slăbit chinezești fac furori în rândul femeilor. Unele spun că au reușit să slăbească cu ajutorul acestor "doctorii" miraculoase chiar și 10 - 15 kilograme. Medicii avertizează că dezechilibrele pe care aceste capsule le produc în organism pot fi foarte grave.

"Am avut nenumărate persoane care au venit în regim de urgență cu tulburări severe, cu amețeli, tulburări de echilibru, astenie", a explicat conf. dr. Doina Catrinoiu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, directorul de cercetare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Multe persoane chiar au leșinat din cauza acestor pastile.
Medicamentele, importante din China, sunt aparent inofensive, pentru că, potrivit prospectului, conțin doar ingrediente naturale. Cu toate astea, medicii au altă părere.
"Dacă este un medicament care conține doar extracte naturale nu înseamnă că este neapărat inofensiv. Nu aceasta este modalitatea de a slăbi. Eu aș spune că medicamentul are numai efecte secundare", explică dr. Catrinoiu.
Medicul a precizat că există medicamente care pot ajuta pacientul să slăbească în greutate doar pentru că îi oferă răgaz în a-și schimba stilul de viață.
Cât despre ceaiurile pentru slăbit, medicul spune că acestea sunt doar adjuvante într-un regim de slăbire. "Au efecte laxative și diuretice, ceea ce reprezintă o falsă scădere în greutate", spune dr. Catrinoiu.
Medicul a precizat că regimul de slăbire este individualizat, pentru că fiecare pacient are preferințe proprii, iar stilul de viață diferă de la o persoană la alta. Astfel, cel mai bine este ca dieta pe care o ținem să fie recomandată de un medic, care va ține cont și de starea noastră de sănătate. De asemenea, pacientul trebuie să stabilească de la bun început motivul pentru care vrea să slăbească. "Poate fi vorba despre o motivație estetică sau una medicală", explică dr. Catrinoiu.
"Obezitatea este o boală care este foarte greu de tratat. Dacă ar fi ușor, n-am avea în lume atâtea persoane obeze", a mai explicat medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9876 secunde