Canadian arestat pentru spionaj în favoarea Chinei

Luni, 02 Decembrie 2013
527
Un canadian a fost arestat pentru spionaj și transmitere către China a unor informații sensibile din domeniul apărării naționale canadiene, a anunțat Jandarmeria Regală a Canadei (GRC).

Suspectul, Qing Quentin Huang, un bărbat în vârstă de 53 de ani, rezident la Toronto, a fost arestat sâmbătă și inculpat duminică, "pentru tentativă de a comunica unei entități străine informații protejate de Guvernul federal în virtutea securității naționale", a anunțat poliția din Toronto, într-o conferință de presă televizată.

Informată că suspectul "lua măsuri pentru transmiterea informațiilor sensibile Republicii Popu-lare China", poliția a decis să-l aresteze pe Huang, care muncește pentru LLoyd’s Group, o societate de certificare maritimă și definirea normelor pentru vapoare.

Informațiile sensibile vizau programe de construire de nave destinate apărării.

Potrivit anchetei efectuate de GRC - în legătură cu Serviciul canadian de informații de securitate -, informațiile vizau "strategia națională de aprovizionare în domeniul construcției navale a Canadei pentru bastimente ca nave de patrulare, fregate, nave auxiliare, nave științifice de cercetare și spărgătoare de gheață". 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2231 secunde