Canada interzice exportul mai multor medicamente, inclusiv pentru Covid-19, către Statele Unite

309
Canada interzice exportul mai multor medicamente, inclusiv pentru Covid-19, către Statele Unite - med-1606638813.jpg

Articole recomandate

Guvernul canadian a anunţat sâmbătă o interdicţie la export pentru mai multe medicamente către Statele Unite, inclusiv cele utilizate în tratarea COVID-19, dacă aceste vânzări determină sau agravează penuria lor în Canada, transmite AFP, preluată de Agerpres.


Această interdicţie este impusă într-un moment în care o reformă promovată de preşedintele în exerciţiu Donald Trump intră în vigoare luni în Statele Unite pentru a permite importul de medicamente din străinătate cu scopul de a reduce preţurile.


Aceasta va permite în special farmaciştilor şi angrosiştilor să importe, vrac, anumite medicamente eliberate pe bază de reţetă destinate pieţei canadiene, a explicat ministrul canadian al sănătăţii într-un comunicat de presă.


Această măsură "a primit un sprijin semnificativ din partea SUA, iar orice adoptare de către industrie ar exacerba problema actuală a penuriei de medicamente în Canada", se menţionează în comunicat.


"Sistemul nostru de îngrijire a sănătăţii este un simbol al identităţii noastre naţionale şi intenţionăm să îl protejăm", a declarat Patty Hajdu, ministrul sănătăţii din Canada, care a anunţat adoptarea vineri a unui decret în acest sens.


Canada este o piaţă mică, ce reprezintă 2% din vânzările mondiale de medicamente, comparativ cu 44% cât reprezintă SUA. În Canada, 68% din medicamente sunt procurate din străinătate, potrivit ministerului.


Din 2017, pentru aproape jumătate (44%) din medicamentele vândute în Canada s-a înregistrat o penurie "cel puţin o dată", a indicat Santé Canada.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6759 secunde