Cameron i-a cerut lui Putin un tratament echitabil pentru activiștii Greenpeace

128
Cameron i-a cerut lui Putin un tratament echitabil pentru activiștii Greenpeace - cameron-1383834586.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic David Came-ron a discutat cu președintele rus Vladimir Putin despre cazul activiștilor Greenpeace, arestați în Rusia, cerând ca justiția rusă să garanteze acestora un tratament echitabil, a anunțat Downing Street.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Cameron "a evocat cazul activiștilor Greenpeace, arestați în Rusia, și necesitatea unei acțiuni rapide, corecte și proporționate din partea sistemului judiciar rus", potrivit unui comunicat al Biroului premierului britanic.

"Președintele Putin a înțeles îngrijorările premierului. Ei au convenit să mențină legătura cu privire la acest subiect", a adăugat Downing Street.

Cei 30 de membri ai echipajului navei Arctic Sunrise - provenind din 18 țări diferite - au fost arestați în septembrie și plasați în detenție provizorie la Murmansk, în nord-vestul Rusiei, după ce unii dintre ei au încercat să escaladeze o platformă a gigantului Gazprom în Marea Barents, pentru a denunța riscurile ecologice legate de extragerea petrolului în această zonă. Ei au fost inculpați inițial de piraterie, o infracțiune pasibilă cu 15 ani de închisoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.301 secunde