Camera Reprezentanților recunoaște genocidul armean

176
Camera Reprezentanților recunoaște genocidul armean - camera-1572472908.jpg

Articole recomandate

Camera Reprezentanților a recunoscut, marți, în mod oficial și cu o majoritate covârșitoare, genocidul armean, rezultatul unui vot fără precedent întâmpinat cu aplauze, dar susceptibil să trezească reacții negative la Ankara, informează AFP. 


Este pentru prima oară când o rezoluție similară a fost supusă votului într-o ședință plenară a Camerei Reprezentanților din Statele Unite. 


Chemând la "comemorarea genocidului armean, la respingerea încercărilor de asociere a guvernului american cu negarea genocidului armean" și la educarea publicului în legătură cu aceste fapte, rezoluția fără caracter obligatoriu a fost adoptată cu 405 voturi pentru și 11 împotrivă din totalul de 435. 


Genocidul armean este recunoscut de aproximativ 30 de țări, precum și de comunitatea istoricilor. Conforme estimărilor, între 1,2 și 1,5 milioane de armeni au fost uciși în timpul Primului Război Mondial de trupele Imperiului Otoman, aliat al Germaniei și al Austro-Ungariei. 


Turcia refuză utilizarea termenului "genocid", explicând că a fost vorba de masacre reciproce pe fondul războiului civil și al foametei, evenimente care au făcut sute de mii de morți de ambele părți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5062 secunde