Camera Lorzilor a modificat acordul pentru Brexit înaintat de premier

Miercuri, 22 Ianuarie 2020
108
Camera Lorzilor din Parlamentul Regatului Unit a adus, marți, noi amendamente legii pentru retragerea din Uniunea Europeană propuse de premierul Boris Johnson, informează AFP. 


Guvernul conservator nu este susținut de o majoritate în camera superioară a legislativului, deci proiectul de lege va fi retrimis Camerei Comunelor. În camera inferioară, conservatorii au însă majoritatea, deci textul va fi readus probabil la forma inițială. 
Camera Lorzilor a adoptat cu 300 de voturi "pentru" și 220 "împotrivă" un amendament propus de laburistul Alf Dubs, conform căruia s-ar menține și după Brexit dreptul la reîntregirea familiei pentru refugiații minori neînsoțiți, existent în Uniunea Europeană. Acesta a fost omis din actuala formă a legii, la fel ca și obligația guvernului de a informa parlamentul despre orice tratative cu UE pe acest subiect. Un purtător de cuvânt al cabinetului a dat însă asigurări că protecția copiilor vulnerabili va rămâne o prioritate. 
Cu un vot mai strâns - 239 pentru și 235 împotrivă - lorzii au adoptat și un amendament care garantează Scoției și Țării Galilor posibilitatea de a-și susține punctele de vedere la negocierile cu UE după Brexit. 
Pagina a fost generata in 0.1596 secunde