X
X
Mai multe ştiri online:

Camera de control a Reactorului 4 de la Cernobâl poate fi vizitată. Nivelul radiațiilor este de 40.000 de mare decât cel normal

Ştire online publicată Vineri, 11 Octombrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Turiștii au de acum acces în camera de control a Reactorului 4 al centralei nucleare de la Cernobâl, scena celui mai grav accident nuclear produs în istorie, însă curioșii nu pot intra decât purtând echipament de protecție și nu pot sta mai mult de 5 minute, transmite vineri Live Science.


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat în mod oficial Cernobâlul drept o atracție turistică încă din luna iunie, cu ocazia inaugurării unui "clopot" gigantic din beton construit pentru a izola locul accidentului de exterior. Însă acest oraș fantomă din Ucraina devenise de mai mult timp o destinație pentru turiștii curajoși - părți din oraș fiind accesibile de mai bine de 10 ani. În luna mai rezervările pentru tururi turistice ale orașului au crescut cu 30% după lansarea seriei HBO cu același nume, care tratează circumstanțele producerii acestui dezastru și lupta pentru stoparea contaminării și izolarea reactorului distrus, potrivit Agerpres.


Însă Reactorul 4 rămăsese închis pentru publicul larg, cu excepția celor câțiva cercetători și lucrători de decontaminare care îl mai vizitau. Acum, companiile turistice care oferă tururi ale Cernobâlului au confirmat faptul că se poate vizita chiar și camera de control a acestui reactor, conform CNN, citat de Live Science.


Această incintă, de unde era urmărită activitatea Reactorului 4, a fost puternic afectată de explozie. Ea se află sub noul clopot de beton instalat recent, dar în exteriorul sarcofagului originar, conform publicației britanice The Telegraph.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 17133 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2846 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Cultură-Educație
Luni, 21 septembrie Foto : Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul 2482 vizite, 0 comentarii Mai mulţi elevi din Constanţa, confirmaţi cu coronavirus. Şcolile îşi schimbă programul
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3909 secunde