Bulgaria prelungește starea de urgență epidemică până la sfârșitul lui iunie

159
Bulgaria prelungește starea de urgență epidemică până la sfârșitul lui iunie - politia-1591782013.jpg

Articole recomandate

Bulgaria va prelungi starea de urgență epidemică decretată din cauza pandemiei de COVID-19 până la sfârșitul lunii iunie după o creștere a cazurilor raportate în special în sudul țării, a anunțat miercuri premierul Boiko Borisov, potrivit Reuters.


Bulgaria a relaxat majoritatea restricțiilor implementate la jumătatea lunii martie, permițând redeschiderea restaurantelor și a mall-urilor și ridicând restricțiile de călătorie între orașe.


Autoritățile de la Sofia au ridicat de asemenea interdicțiile de la graniță pentru cetățenii Uniunii Europene deși granițele au rămas închise pentru țările din afara UE, cu excepția statelor vecine Serbia, Bosnia și Muntenegru.


Borisov a anunțat că guvernul nu intenționează să introducă noi restricții momentan dar a făcut un apel la populație să respecte distanțarea socială și să poarte măști de protecție.


Autoritățile au declarat starea de urgență epidemică în 13 mai, înlocuind starea de urgență declarată anterior, pentru a permite ministerului Sănătății să extindă restricțiile menite să combată pandemia de COVID-19.


Bulgaria este una din cele mai puțin afectate țări europene de noul coronavirus, înregistrând până acum doar 2.889 de infecții și 167 de decese.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9508 secunde