Britanicii cer revizuirea ajutoarelor sociale pentru copiii imigranților români

185
Britanicii cer revizuirea ajutoarelor sociale pentru copiii imigranților români - mareabritanieimigranti-1358522402.jpg
Politicieni laburiști doresc revizuirea regulilor de acordare a ajutoarelor sociale pentru copiii imigranților, pe fondul speculaților despre numărul de români și bulgari care s-ar muta în Marea Britanie după eliminarea restricțiilor.


Potrivit Daily Mail, fostul secretar laburist de Interne britanic, David Blunkett, a declarat că este "o nebunie" ca aproximativ 36 de milioane de lire sterline în beneficii pentru copii să fie plătite unor familii din alte state ale Uniunii Europene.

Potrivit publicației The Times, liderul laburist Ed Miliband a declarat că drepturile imigranților de a cere beneficii sociale ar trebuie să fie verificate. "Marile state dezvoltate din Europa au reguli asemănătoare pentru susținerea copiilor și nu cred că ar fi fericite să le vadă exploatate așa cum nu suntem nici noi".

Potrivit unui raport al MigrationWatch până la 70.000 de bulgari și români vor sosi în Marea Britanie în fiecare an odată cu obținerea accesului complet la piața locurilor de muncă de la sfârșitul acestui an, când controalele temporare asupra noilor imigranți UE vor expira.

Alocația pentru copii este 20.30 de lire pe săptămână pentru primul copil și 13.40 pentru fiecare alt copil.

Trezoreria a refuzat să arate cât reprezintă beneficiile internaționale pentru copii, dar deputatul conservator Priti Patel estimează suma la 36 de milioane de lire.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Atentat cu bombă într-un mall din Atena
Pagina a fost generata in 1.778 secunde