Brigitte Bierlein, numită cancelar interimar al Austriei

216
Brigitte Bierlein, numită cancelar interimar al Austriei - brigitte-1559327699.jpg

Articole recomandate

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a desemnat-o, joi, cancelar interimar pe Brigitte Bierlein, președinta Curții Constituționale, în urma demiterii prin moțiune de cenzură a guvernului cancelarului Sebastian Kurz, după destrămarea coaliției de guvernare ce a succedat demisiei vice-cancelarului și lider al extremei-drepte Heinz-Christian Strache, compromis de o înregistrare cu camera ascunsă, relatează Reuters. 


Brigitte Bierlein, care în curând va împlini vârsta de 70 de ani, la care în mod obligatoriu ar trebui să se pensioneze din postul de judecător al Curții Constituționale, are sarcina să formeze un guvern interimar care să conducă țara până la alegerile anticipate ce ar urma să se desfășoare probabil în septembrie. Ea devine și prima femeie cancelar din istoria Austriei. 
"Cel mai important obiectiv în prezent este să găsim mai mult calm și să construim încrederea între toate părțile politice în Austria, în Europa și în lumea întreagă", a spus Brigitte Bierlein în fața presei, alături de președintele Alexander Van der Bellen. 
Alegerea făcută de acesta din urmă este ceea ce de altfel se aștepta, și anume numirea unui cancelar interimar care să nu fie implicat activ în politică, deși mulți judecători sunt apropiați de un partid sau altul, Brigitte Bierlein ajungând la rândul ei președintă a Curții Constituționale la propunerea coaliției fostului cancelar Kurz. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4143 secunde