Brexit. Londra și-a trimis emisarul la Bruxelles pentru ultimele negocieri

Joi, 10 Octombrie 2019
101
Premierul britanic Boris Johnson și-a trimis, ieri, la Bruxelles, ministrul pentru Brexit, în vederea unor discuții ale ultimei șanse într-un moment în care negociatorul-șef al UE consideră foarte dificil, dar încă posibil să se ajungă la un acord, relatează AFP. 
UE i-a dat guvernului britanic ca termen sfârșitul acestei săptămâni pentru a-i prezenta un compromis acceptabil și a se ajunge astfel la o separare amiabilă pe 31 octombrie. În lipsa unui acord pentru retragerea Regatului Unit din UE, Londra se pregătește pentru un "no deal" (Brexit fără acord) potențial devastator pentru economia britanică, deși Boris Johnson a fost obligat de parlament să ceară o nouă amânare a Brexitului, a treia, dacă nu se ajunge la o înțelegere. 


În timp ce ambele părți se pregătesc pentru un eșec, ministrul Brexitului, Steve Barclay, s-a întâlnit, ieri, la Bruxelles, cu negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, pentru a trage concluziile unei săptămâni de negocieri tehnice, potrivit unui anunț dat, miercuri, de Downing Street. 


"Cred că un acord este posibil, foarte dificil, dar posibil", a declarat Michel Barnier la postul britanic de televiziune Sky News. "UE va rămâne calmă, vigilentă, respectuoasă și constructivă", a mai spus el. 
Pagina a fost generata in 0.1812 secunde