Brexit. Londra așteaptă răspunsul Uniunii Europene la noua sa propunere

138
Brexit. Londra așteaptă răspunsul Uniunii Europene la noua sa propunere - brexit-1570136882.jpg

Articole recomandate

Londra a prezentat Uniunii Europene o propunere constructivă privind Brexitul și acum dorește să negocieze cu blocul comunitar detaliile pentru ajungerea la un nou acord de ieșire, a afirmat, ieri, ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, transmite agenția Reuters, consultată de Agerpres. 


"Suntem concentrați pe obținerea unui acord, pentru că noi credem că aceasta este cea mai bună cale de a avansa. Acestea sunt propuneri serioase și în mod evident trebuie să avem o negociere cu UE", a spus Stephen Barclay. 
Fiind întrebat despre o posibilă amânare a Brexitului, oficialul britanic a afirmat că pentru aceasta va fi nevoie de consimțământul tuturor celorlalte 27 de state membre ale UE. 


"Riscul absenței unui acord este, în mod clar, mult mai puțin favorabil decât ieșirea într-o manieră ordonată și dacă nu există niciun acord atunci evident va fi nevoie de introducerea controalelor de către guvernul irlandez", a subliniat ministrul britanic. 
Într-o intervenție la postul de radio LBC, Stephen Barclay a menționat că propunerile Londrei au fost salutate de UE. "Răspunsul din partea Bruxellesului a fost că a salutat propunerile. UE a putut vedea că suntem creativi și flexibili și au recunoscut că s-a depus o muncă serioasă", a declarat oficialul britanic. 


Pe de altă parte, Franța și-a exprimat opoziția față de crearea unui refugiu fiscal în apropierea Uniunii Europene. "Nu doresc niciun refugiu fiscal la porțile Europei", a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Amelie de Montchalin pentru postul de televiziune C News. 


Ea a adăugat că discuțiile sunt îngreunate de poziția neclară a parlamentului de la Londra cu privire la Brexit. 
Premierul britanic Boris Johnson i-a scris, miercuri, președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, oferindu-i ceea ce el a numit un "compromis rezonabil" pentru modificarea acordului privind Brexit-ul în legătură cu frontiera irlandeză. 
Noul plan propus de Marea Britanie prevede ca Irlanda de Nord să aparțină aceleiași zone vamale ca Marea Britanie, dar ca provincia britanică să păstreze regulile UE pe o perioadă de tranziție, pentru toate bunurile, nu doar pentru produsele agricole. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3231 secunde