Brexit. Le Drian: "Ne vom căsăpi cu britanicii!"

223
Brexit. Le Drian:

Articole recomandate

Șeful diplomației franceze a declarat că se așteaptă la negocieri tensionate între Uniunea Europeană și Londra cu privire la viitoarea lor relație post-Brexit, spunând că părțile "se vor căsăpi", potrivit France Presse.

"Cred că în problemele comerciale sau cu privire la dispozitivul de relații viitoare, pe care le vom angaja, ne vom căsăpi destul de rău", a declarat Jean-Yves Le Drian, în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, important forum diplomatic și de apărare.

"Dar aceasta face parte din negociere, fiecare vrea să-și apere interesele. Ne dorim ca ea să se facă cât mai rapid posibil chiar dacă există multe subiecte greu de administrat", a spus ministrul francez de Externe, adăugând că ar dori să fie abordată în special problema pescuitului.

Le Drian este fostul președinte al regiunii Bretania, regiune în care pescuitul este foarte important pentru Franța. Recent, el avertizase că Franța nu va face compromisuri cu privire la acest subiect în negocierile viitoare cu Londra.

"În niciun caz, pescuitul nu va putea servi variabilă de ajustare în negocieri", a avertizat el, apreciind că britanicii vând peste 70% din peștele lor pe continentul european.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3805 secunde