X
X
Mai multe ştiri online:

Brexit. Irlanda afirmă că UE și Londra nu sunt aproape de un acord

Ştire online publicată Sâmbătă, 21 Septembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Uniunea Europeană și Londra nu sunt aproape de a ajunge la un acord care să reglementeze situația frontierei irlandeze post-Brexit, dar starea de spirit s-a îmbunătățit, a apreciat, vineri, ministrul de Externe irlandez, Simon Coveney, transmite Reuters. 
"Cred că atmosfera s-a îmbunătățit. Consider că vizita lui Boris Johnson la Dublin a fost un succes și că el l-a convins pe prim-ministrul irlandez că este serios în încercarea de a găsi un acord. Dar cred, de asemenea, că trebuie să fim corecți cu oamenii și să spunem că acum nu suntem aproape de un acord", a declarat Coveney. 


El a adăugat că Dublinul încă așteaptă propuneri serioase din partea guvernului britanic privind alternativele la așa-numita "plasă de siguranță" privind frontiera irlandeză. 


Parlamentul britanic a votat în urmă cu două săptămâni o lege vizând împiedicarea unei ieșiri din UE fără acord, care îl obligă pe șeful guvernului să ceară o amânare de trei luni a Brexitului dacă nu se ajunge la un acord până la 19 octombrie. 
Joi seară, președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a arătat dispus să renunțe la "backstop" ("plasă de siguranță"), care vizează evitarea revenirii unei frontiere în Irlanda, dacă toate obiectivele sale sunt atinse. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.2798 secunde