Brexit în sunet de cimpoi!

179
Brexit în sunet de cimpoi! - ddd-1580471213.jpg

Articole recomandate

În sunet de cimpoi și agitând drapelul britanic Union Jack, mai mulți eurodeputați britanici din Partidul Brexit au părăsit vineri definitiv Parlamentul European, într-o punere în scenă atent orchestrată, relatează AFP, potrivit Agerpres. În fața camerelor de filmat, deputații britanici, printre care Ann Widdecombe, Rupert Lowe și Claire Fox, au pozat în fața clădirii parlamentului, purtând un banner pe care scria 'Brexodus Express'. Liderul lor Nigel Farage și-a făcut bagajele încă de miercuri seară, după votul istoric prin care eurodeputații au aprobat acordul de retragere a Marii Britanii din UE, la trei ani și jumătate de la referendumul din 2016.

'Goodbye! Nu vom reveni', a spus Ann Widdecombe, înainte ca mica delegație să urce în taxiuri, îndreptându-se spre gara de unde urmau să ia trenul Eurostar cu destinația Londra. 'Dacă credeți în democrație, urmați-ne exemplul', a spus Rupert Lowe. 'Ne readucem acasă suveranitatea. Este ceea ce vrea poporul britanic', a continuat el, declarându-se 'încântat' să revină acasă.

Vineri este și ultima zi în care steagul britanic flutură la instituțiile Uniunii Europene. Consecințele concrete ale acestui 'divorț' pentru cetățeni și companii nu vor fi totuși imediate. Regulile comunitare vor continua să se aplice în timpul unei perioade de tranziție, prevăzută să se încheie la sfârșitul anului și în care Londra și Bruxellesul își vor negocia viitoarea relație, în principal comercială.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3172 secunde