Breivik ar fi filmat masacrul de pe Utoya. Polițiștii caută înregistrarea pe insulă

1103
Breivik ar fi filmat masacrul de pe Utoya. Polițiștii caută înregistrarea pe insulă - utoya-1313073944.jpg
Norvegianul Anders Behring Breivik, acuzat de atacurile de la 22 iulie soldate cu moartea a 77 de persoane, ar fi putut să filmeze masacrul de pe insula Utoya, a anunțat poliția norvegiană, citată de Mediafax.

Avocatul poliției din Oslo Christian Hatlo a declarat că Breivik a făcut referiri la posibila filmare a atacului armat de pe insula Utoya, care a durat 72 de minute și s-a soldat cu moartea a 69 de persoane. "Avem informații din mani-festul său și de la interogatorii anterioare potrivit cărora avea o cameră de filmat", a afirmat Hatlo.

El a adăugat că dovezile de la locuința suspectului sugerează că deținea o cameră și că a avut intenția de a filma atacurile. "Căutăm camera acestuia, dar până în prezent nu am găsit nimic", a precizat el.

Poliția nu exclude posibilitatea ca înregistrarea video din cursul atacului să se afle în continuare pe insula Utoya și continuă să o caute. Sute de calculatoare, camere, telefoane și alte obiecte au fost găsite, dar având în vedere că pe insulă se aflau 600 de persoane, poliția are de examinat multe dovezi.

Breivik a făcut referire la planurile de a filma atacurile în manifestul pe care l-a publicat pe Internet, afirmând că va trimite filmele la 10-12 redacții de știri, în speranța că unele le vor da publicității.

Pe de altă parte, șeful Statului Major al poliției norvegiene, Johan Fredriksen, a admis că ofițerii ar fi putut lua un elicopter pentru a ajunge pe insulă, dar a negat că în acest fel lunetiștii ar fi sosit la timp pentru a evita o situație atât de gravă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3198 secunde