Brazilia respinge ajutorul propus de G7 pentru combaterea incendiilor din Amazonia

148
Brazilia respinge ajutorul propus de G7 pentru combaterea incendiilor din Amazonia - brazilia-1566936471.jpg

Articole recomandate

Brazilia respinge ajutorul propus de statele din G7 pentru combaterea incendiilor din Amazonia, a anunțat șeful de cabinet al președintelui Jair Bolsonaro, cerându-i președintelui francez Emmanuel Macron să se ocupe de "coloniile lui" și ironizându-l pentru incendiul de la catedrala pariziană Notre-Dame, transmite AFP. 


"Le mulțumim, dar aceste mijloace ar fi poate mai pertinente pentru reîmpădurirea Europei", a replicat Onyx Lorenzoni, șeful de cabinet al lui Bolsonaro, pe un blog al platformei de informații G1, declarațiile sale fiind confirmate ulterior de președinția braziliană. 


Luni, la Biarritz, președintele francez a anunțat că G7 a convenit un plan de ajutor "de cel puțin 30 milioane de dolari" pentru reîmpădurirea Amazoniei, plan ce va fi finalizat în cursul Adunării Generale a ONU la sfârșitul lui septembrie. 
"Macron nu reușește nici măcar să evite un incendiu previzibil într-o biserică ce face parte din patrimoniul mondial, și vrea să dea lecții țării noastre?", s-a întrebat Lorenzoni. "El are multe de făcut acasă la el și în coloniile franceze", a adăugat șeful de cabinet, făcând referire la departamentele și teritoriile de peste mări ale Franței, printre care se numără și Guyana, vecină cu Brazilia și care cuprinde o mică parte din pădurea amazoniană. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0173 secunde