Boris Johnson: Parlamentul va vota acordul de Brexit până la Crăciun

Duminică, 15 Decembrie 2019
66
Parlamentarii britanici vor vota înainte de Crăciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxellesul, a declarat acesta sâmbătă, potrivit agenției DPA, citează Agerpres.


Johnson, care a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate de joi, a făcut această declarație la Sedgefield în nord-estul Angliei, fief-ul fostului premier laburist Tony Blair, unde conservatorii au obținut un câștig istoric de voturi din partea simpatizanților Partidului Laburist, de opoziție.


"Știu că este posibil ca oamenii să fi încălcat obiceiurile de vot încetățenite acolo de generații, votând pentru noi", a declarat Johnson, promițându-le acestor alegători că se va achita de "încrederea" care și-au pus-o în el.


Aprobarea acordului de Brexit în parlament, care permite Marii Britanii să se retragă din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, este de așteptat să fie o formalitate acum, când conservatorii dețin o majoritate largă după alegeri. Aceștia au câștigat 365 de locuri în parlamentul de 650 de locuri, cu 48 mai multe decât înainte, grație electoratului laburist favorabil Brexitului. Laburiștii au pierdut 59 de locuri și au acum 203 parlamentari în Westminster, față de 262 anterior. Este cel mai slab rezultat al laburiștilor din 1935, scrie AFP.


Potrivit lui Boris Johnson, victoria sa rezultă din "decizia irefutabilă, irezistibilă și incontestabilă" a britanicilor de a "ajunge în sfârșit la Brexit" până la 31 ianuarie, marea mantră a campaniei sale.


Noua legislatură de după alegeri va începe pe 19 decembrie, conform unui calendar publicat de agenția britanică de presă Press Association.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1474 secunde