Boris Johnson cere extinderea activității de testare în Regatul Unit

257
Boris Johnson cere extinderea activității de testare în Regatul Unit - boris-1585834944.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Boris Johnson s-a pronunțat pentru extinderea activității de testare pentru noul coronavirus, pe care o consideră o măsură esențială în eforturile de combatere a pandemiei Covid-19, transmite Reuters.

Regatul Unit, care inițial a avut o abordare mult mai rezervată în această criză, a fost criticat pentru faptul că a făcut mult prea puține teste în raport cu populația sa de 68 de milioane de persoane.

"Creștem masiv și testarea. Vreau să mă refer în mod special la testare pentru că este atât de importantă. Așa cum am spus săptămâni de-a rândul, aceasta este modalitatea în care putem debloca enigma coronavirusului, în acest fel îl vom învinge în cele din urmă", a afirmat șeful executivului britanic într-un mesaj video filmat în reședința sa din Downing Street, unde se află în izolare după ce a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

În timp ce Germania testează în jur de 500.000 de persoane săptămânal (o medie de aproximativ 71.500 zilnic), capacitatea actuală a Regatului Unit este de 12.750 teste pe zi, număr pe care guvernul de la Londra și-a propus să-l dubleze până la jumătatea lunii aprilie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.271 secunde