Alegeri în Regatul Unit

Boris Johnson afirmă că lupta electorală nu ar putea fi mai strânsă

162
Boris Johnson afirmă că lupta electorală nu ar putea fi mai strânsă - boris-1576105719.jpg

Articole recomandate

Competiția electorală din Regatul Unit nu ar putea fi mai strânsă, a estimat, ieri, premierul britanic Boris Johnson, cu o zi înaintea alegerilor parlamentare anticipate din țara sa, transmite Reuters. 


"Competiția nu ar putea fi mai critică, nu ar putea fi mai strânsă. Le spun tuturor că există un risc real ca mâine (n.r. - astăzi) să avem un alt parlament fără o majoritate absolută (n.r. - așa-numit «hung parliament»), ceea ce înseamnă mai multă ezitare, mai multe amânări, mai multe tergiversări, mai multă paralizie pentru această țară", a declarat Johnson, pentru postul de televiziune Sky News. 


Cel mai recent sondaj de opinie realizat de YouGov pentru postul Sky News indică faptul că Partidul Conservator, al premierului Johnson, ar urma să obțină 339 de mandate parlamentare, cu 21 mai multe față de alegerile din 2017. 


Opoziția laburistă este creditată cu 231 de mandate - în scădere cu 31 față de anul 2017, Partidul Național Scoțian cu 41 (în creștere cu șase), Partidul Liberal-Democrat cu 15 locuri (mai multe cu trei comparativ cu 2017), partidul galez Plaid Cymru cu patru mandate și Verzii cu un mandat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5792 secunde