Bombardamentele siriene și rusești au produs numeroase victime civile în zona orașului Alep

143
3
Bombardamentele siriene și rusești au produs numeroase victime civile în zona orașului Alep - atack-1465138634.jpg

Articole recomandate

Avioane siriene și ruse au bombardat masiv duminică pozițiile rebelilor în jurul orașului Alep, afirmă rezidenți și un ONG sirian, infornează agențiile internaționale citate de Agerpres.

Pe de altă parte, conform unei surse militare ruse, grupările jihadiste își continuă ofensiva asupra pozițiilor trupelor guvernamentale și ale milițiilor kurde aflate în acest oraș și în apropierea lui, relatează Reuters și EFE.

Potrivit ONG-ului Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în timpul bombardamentelor asupra pozițiilor rebele au fost folosite nu doar avioane, ci și elicoptere care au lansat așa-numitele 'butoaie explozive' (barrel bombs), bombe cu o mare putere de distrugere. Aceeași sursă susține că în urma acestor atacuri s-au înregistrat și numeroase victime civile.

Dar presa de stat de la Damasc și o sursă militară rusă afirmă la rândul lor că și pozițiile trupelor guvernamentale din jurul Alepului, precum și zone rezidențiale, au fost bombardate intens cu rachete și mortiere de către rebelii din gruparea Frontul al-Nusra (ramura siriană a organizației al-Qaida) și de o alta intitulată Armata Islamului. Conform sursei ruse, în jurul Alepului se dau lupte grele, iar ca urmare a 'bombardamentelor masive' executate de jihadiști, milițiile kurde și-au abandonat pozițiile și s-au repliat.

Frontul al-Nusra a lansat vineri o puternică ofensivă împotriva trupelor guvernamentale siriene și a milițiilor kurde la sud-vest de Alep, cel mai mare oraș din Siria. În paralel, armata siriană, sprijinită de aviația rusă, și-a continuat ofensiva împotriva unităților grupării jihadiste Statul Islamic și a pătruns sâmbătă în provincia Raqqa.

Comentează știrea

XXiKZHBoPGO
1 decembrie 2016
rViBVnMAzlFmbyuN

UhUO6K dddzrvqlhhsp, [url=http://xeivighuvnur.com/]xeivighuvnur[/url], [link=http://qlbekjscfzpx.com/]qlbekjscfzpx[/link], http://ahgywhbxbzoz.com/

JNKSmoKq
1 decembrie 2016
WAfBaYJhQsRTmmk

SlYQQR efowvivuizfb, [url=http://pcjnumuluzqs.com/]pcjnumuluzqs[/url], [link=http://oxhkkqmugyhk.com/]oxhkkqmugyhk[/link], http://ewrkylgxrewl.com/

btPTbZIaEr
20 ianuarie 2017
gzqLrrrJj

YH8xKe agdrpngodmpg, [url=http://crhaufcoitma.com/]crhaufcoitma[/url], [link=http://gtvexcixyrzj.com/]gtvexcixyrzj[/link], http://ybnpoqxegmvo.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.189 secunde